Sborník V. mezinárodní konference internetového poradenství "Ecce hommo!" je k dispozici

15.08.2017 22:00

V srpnu byl vydán sborník s názvem "Internetové poradenství: Ecce homo" ze stejnojmenné V. mezinárodní konference, která se konala v říjnu 2016 v Brně. Konference byla realizována ve spolupráci s Fakultou sociálních studií MU v Brně a za podpory Jihomoravského kraje. Konference internetového poradenství jsou dlouhodobým projektem Modré linky ve prospěch všestranného rozvoje internetového poradenství v našem prostředí. 

V. ročník konfernce (2016) akcentuje ve svém zájmu oba hlavní aktéry procesu internetového poradenství – klienta a poradce: jejich osobnosti a příběhy, potřeby a očekávání. Orientuje se na to, co klient i poradce vkládají i získávají z procesu internetového poradenství a vše další, co souvisí s jedinečností každého člověka v tomto kontextu a v internetovém poradenství jako celku a systému. Co potřebuje a očekává člověk od člověka v internetovém poradenství? Co nástroj a systém služby nabízí člověku a co on jí? Jejím prostřednictvím druhému? Nejen na tyto témata reagoval program konference a pojednávají o nich také jednotlivé příspěvky, které jsou obsaženy ve sborníku. 

Sborník je možné zakoupit u vydavatele sborníku na adrese www.modralinka.cz

Bibliografický záznam: 

Andrea Lásková, Ladislav Ptáček (eds.): INTERNETOVÉ PORADENSTVÍ: Ecce hommo! Modrá linka, Brno: 2017. ISBN: 978-80-270-2270-0

Zpět